Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем мъж за незаконно държане на марихуана с цел разпространение

8 Февруари 2023 г.

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече в качеството на обвиняем мъж за незаконно държане на марихуана с цел разпространение

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 2 от НК.

На 07.02.2023 г. в района на с. Големо село, община Бобов дол, е било извършено претърсване в частен имот с множество сгради, известен като бившия пилчарник.

Установени са били две помещенията, облицовани отвътре с фолио. В тях е имало съоръжения за производство на наркотични вещества – множество кварцови лампи, вентилатори, филтри, термометри с терморегулатори. Намерени са били и резервни части за тях.

В хода на претърсване е била открита суха зелена листна маса и стъбла от растения със съцветия по тях. При направен полеви наркотест те реагирали положително на марихуана. Общото тегло на иззетото високорисково наркотично вещество е 16,476 кг.

Днес, 08.02.2023 г., с постановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил в качеството на обвиняем е привлечен Е.К. (на 59 години) от гр. Дупница. Той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо него.