Районна прокуратура – Монтана привлече към наказателна отговорност извършители на побой над мъж в с. Сливовик

4 Август 2022 г.

Районна прокуратура – Монтана привлече към наказателна отговорност извършители на побой над мъж в с. Сливовик

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

През нощта на 02.08.2022 г., в с. Сливовик, област Монтана, бил нанесен побой на 43-годишния А.А. На пострадалия била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактури и хематоми в областта на главата и лицето.

В хода на разкриване на престъплението са извършени оглед на местопроизшествие, разпити, предаване и изземване на вещи и предмети, относими към деянието.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР гр. Лом извършителите на престъплението са установени – 41-годишния Г.И и 28-годишната С.Л.

Двамата са криминално проявени. Г.И. е осъждан 21 пъти с влезли в сила присъди за извършени от него престъпления от общ характер. Последното наложено наказание е изтърпял през м. август 2021 г. Срещу С.Л. има 3 влезли в сила присъди.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителите на престъплението.