21 Юни 2022 г.

Обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно момче в гр. Петрич остава в ареста

Сподели

Обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно момче в гр. Петрич остава в ареста

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, се води разследване за причиняване на средна телесна повреда. В качеството на обвиняем по делото е привлечен 35-годишният В.М. Деянието е квалифицирано по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На този етап от образуваното досъдебно производство за извършено престъпление е установено, че пострадалият е 14-годишният М.Я. Момчето живеело с дядо си в махала в гр. Петрич. Имало връзка с ученичка от 7-ми клас. Родителите на 13-годишното момиче били против отношенията им.

На 18.06.2022 г. М.Я. бил на събор в с. Склаве. Там случайно срещнал В.М. – бащата на ученичката, който бил със съпругата си и с дъщеря си. Мъжът го предупредил да не се занимава с нея, тъй като била малолетна.

Вечерта около 23 ч. М.Я. заедно със свои близки минавал покрай къщата на В.М., който по това време бил в двора. Спрели пред дома му, след което последвало отправяне на обиди от двете страни. Бащата на малолетното момиче със семейството си излязъл на улицата, носейки метална тръба. Вербалната агресия между опонентите прераснала в сбиване. Първоначално съпругата на В.М. и сестрата на М.Я. нападнали една друга. Веднага след това се намесил обвиняемият, като с метална тръба ударил непълнолетния М.Я. по главата. От удара момчето паднало. Настанала паника, пристигнали на местопроизшествие съседи успели да разтърват участващите в инцидента.

Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение в гр. Петрич от свои близки. Направените изследвания са констатирали, че М.Я е с полифрагментна фрактура на черепа. Впоследствие той е опериран в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ в столицата.

Извършителят на деянието В.М. е бил привлечен към наказателна отговорност и задържан.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Действията по разследването продължават.