Обвиняем за нападение с брадва с пострадал мъж в с. Джигурово е задържан за срок до 72 часа

15 Юни 2022 г.

Обвиняем за нападение с брадва с пострадал мъж в с. Джигурово е задържан за срок до 72 часа

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, пр. 1, вр. ал. 1 от НК.           

Около 17, 20 ч. на 13.06.2022 г., в имот в с. Джигурово, община Сандански, на А.Д. били нанесени удари с брадва в областта на кръста, краката и лявата ръка. На пострадалия била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактури на прешлени, предмишница и подбедрица.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено е претърсване и изземване, проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, изискани са и са приложени необходимите справки. Установени са камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието.

Събрани са достатъчно доказателства за виновността на 49-годишния С.Б. за извършените престъпни деяния.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Благоевград мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. Той е обвинен и за закана с убийство, отправена спрямо пострадалия А.Д. по време на нанасяне на удари с брадва.

Обвиняемият С.Б. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.