Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми четири лица, извършили грабеж над възрастен мъж от с. Търнак

10 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура - Враца привлече като обвиняеми четири лица, извършили грабеж над възрастен мъж от с. Търнак

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 198, ал. 1 от НК.

За времето от 23,30 ч. на 07.06.2022 г. до 00,30 ч. на 08.06.2022 г. в с. Търнак били отнети чужди движими вещи - парична сума от 1500 лева, от владението на 75-годишния С. Д., с намерението да бъдат противозаконно присвоени. Извършителите на престъплението употребили сила, като нанесли удари по главата и тялото на пострадалия, с което му е била причинена средна телесна повреда.

В резултат на проведените до момента интензивни действия по разследването са събрани доказателства, които обосновават предположение за съпричастността на четири лица към извършеното престъпление - Г. Б. (на 18 години), П. Б. (на 20 години), Г. Б. (на 37 години) и К. К. (на 34 години.). Всички те са от с. Търнак, община Бяла Слатина.

С постановления на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Враца четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми за грабеж, извършен в съучастие и придружен с причиняване на средна телесна повреда. 37-годишният Г. Б. е извършил деянието и в условията на опасен рецидив.

С постановления на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа.

Предстои Окръжена прокуратура – Враца да внесе в съда искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителите.