Обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества в гр. Сапарева баня е предаден на съд

14 Юни 2022 г.

Обвиняем за държане и разпространение на наркотични вещества в гр. Сапарева баня е предаден на съд

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.М., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан. Известен е на полицейските служители като лице от криминалния контингент по линия за разпространение на наркотични вещества.

Д.М. живеел в гр. Сапарева баня, общувал с лица, употребяващи наркотични вещества. Снабдявал ги с дрога чрез продажба. Срещите уговарял на различни места в града по телефон или чрез приложението „Месинджър“.

На 13.01.2022 г. в близост до дома му в гр. Сапарева баня обвиняемият продал 2 топчета марихуана. Същата вечер лицето, закупило дрогата, било спряно за проверка от полицията в с. Крайници. По време на обиск у него са били иззети 2 топчета, съдържащи зелена суха листна маса. При направен полеви наркотест то реагирало на марихуана.

Междувременно Д.М. бил задържан от органа на реда по време на пласиране на дрога, намирайки се в автомобила на клиент пред дома си в гр. Сапарева баня. У него били иззети 13 топчета с марихуана и 9 таблетки екстази.

В обитавана от обвиняемия стая в имот на ул. „Ягода“ в града са били намерени и иззети суха зеленикаво-кафява растителна маса – канабис, 8 полиетиленови пликчета, електронна везна и 5 банкноти с номинал 50 лева.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са били събрани доказателства за виновността на Д.М.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора Бобов дол.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.