Обвиняеми за незаконно разпространение на марихуана в гр. Гоце Делчев и гр. Симитли са с наложени наказания

8 Юни 2022 г.

Обвиняеми за незаконно разпространение на марихуана в гр. Гоце Делчев и гр. Симитли са с наложени наказания

Окръжна прокуратура – Благоевград приключи делото срещу 18-годишния Р.М., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 и пр. 5, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

На 19.10.2021 г., в гр. Гоце Делчев, обвиняемият Р.М. разпространил високорисково наркотично вещество - коноп (марихуана).

При претърсване в жилище на ул. „Царица Йоана“ в града е бил иззет наркотик от същия вид, държан от него с цел разпространение. Дрогата, на обща стойност 46,26 лева, е била разпределен в 9 обекта.

Обвиняемият се е признал за виновен. Между защитата му и Окръжна прокуратура – Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. То има последиците на влязла в сила присъда.

 

По друго дело, водено от Окръжна прокуратура – Благоевград за незаконно разпространение на високорискови наркотични вещества, на обвиняемия Е.В. (на 29 години) е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

В хода на разследването е било установено, че на 17.02.2022 г. в гр. Симитли той продал коноп (марихуана) на 2 лица.

Между страните по делото е било сключено споразумение, което съдът е одобрил.