Районна прокуратура – Монтана задържа за срок до 72 часа обвиняем за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилие

1 Юни 2022 г.

Районна прокуратура – Монтана задържа за срок до 72 часа обвиняем за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилие

Районна прокуратура – Монтана привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа 51-годишния Г.Г. за извършени от него престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129, ал. 2, вр ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

Действия по разследването по образуваното досъдебно производство са започнали сред постъпил сигнал от болнично заведение за приет пациент с множество счупвания на гръдния кош.

Установено е, че на 20.05.2022 г., в гр. Монтана, Г.Г. нанесъл побой на И.И. (на 46 години), с която живеел на семейни начала. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Спрямо жената било упражнено както физическо, така и психическо насилие чрез отправяне на закани срещу живота и здравето й.

Вследствие на побоя на пострадалата е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на 13 ребра, с проникване в гръдната кухина. Това е довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота й.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за закана с убийство спрямо И.И., което заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

Предстои Районна прокуратура – Монтана да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на деянията.