Обвиняем за побой, довел до смъртта на жена в гр. Божурище, е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

8 Април 2022 г.

Обвиняем за побой, довел до смъртта на жена в гр. Божурище, е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Днес, 08.04.2022 г., по искане на Софийска окръжна прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния М.Г., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 124, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Разследването срещу обвиняемия е започнало през м. януари 2022 г. за нанасяне на телесна повреда и с оглед подсъдността на деянието се е водело от Районна прокуратура – Сливница.

Установено е, че около 23 ч. на 28.12.2021 г., в къща в гр. Божурище, на 44-годишната В.В. била причинена тежка телесна повреда.

Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 от сина на пострадалата. На пристигналите на място полицейски служители тя заявила, че й бил нанесен побой от мъжа, с който живее на семейни начала – М.Г., като не пожела да подаде жалба срещу него.

В.В. била транспортирана до медицинско заведение за преглед. При последвалата проверка в УМБАЛСМ „Пирогов“ е била получена информация, че тя е интубирана с опасност за живота.

На 03.02.2022 г. жената починала в болницата.

Материалите по воденото досъдебно производство са били изпратени и приети по компетентност в Окръжна прокуратура – София. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на М.Г. в извършване на престъпление – причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

На този етап от досъдебното производство са проведени разпити на свидетели, изготвена е тройна съдебномедицинска експертиза, която посочва за наличие на пряка и непрекъсната причинно-следствена връзка между травматичните увреждания и смъртта на В.В.

Определението на съда за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия М.Г. подлежи на обжалвана пред Софийския апелативен съд.