Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят активни действия по разследване на тежък пътен инцидент с четирима загинали

5 Април 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се водят активни действия по разследване на тежък пътен инцидент с четирима загинали

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник се води разследване на тежък пътен инцидент със загинали четири лица.

Досъдебното производство е образувано в деня на инцидента на 02.04.2022 г. след постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на селата Мещица и Расник, област Перник.

Около 22,50 ч., вследствие на удар между два леки автомобила, едното от превозните средства се възпламенило. Водачът и пътниците в лек автомобил, м. „Хюндай“, сред които имало и дете, загинали на място. Пътуващите в другото МПС – лек автомобил, м. „Ауди“, К.П. (на 20 години) и А.В. (на 18 години) били транспортирани в тежко състояние до болнично заведение за оказване на спешна медицинска помощ.

Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието. Към настоящия момент са разпитани очевидци на пътния инцидент. Извършена е аутопсия на починалите лица.

Резултатът от кръвната проба на водача на лекия автомобил, м. „Ауди“, за употреба на алкохол е отрицателна. Назначени са експертизи - съдебномедицински и токсикохимически. Очаква се заключение от автотехническата експертиза, която да установи причините за пътнотранспортното произшествие.