Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за умишлено убийство в гр. Вършец

11 Януари 2022 г.

Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за умишлено убийство в гр. Вършец

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Д., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Обвиняемият В.Д. е осъждан с 12 влезли в сила присъди за извършени престъпления от общ характер.

Мъжът работел във фермата на И.И. заедно с жената, с която живеел на съпружески начала. След напускане между него и предишния му работодател се зародил конфликт, който се изразявал в закани и опити за саморазправа от страна на И.И. спрямо обвиняемия и семейството му. По този повод В.Д. подавал сигнали до МВР, по които били образувани преписки.

На 28.08.2021 г. И.И., минавайки с автомобил през квартал „Заножене“ в района на гр. Вършец, край фермата, в която по онова време работел и живеел В.Д., решил да спре. На влизане срещнал жената на В.Д. и й отправил обидни думи и закани срещу семейството й.

На излизане от постройка В.Д. взел дървен кол, доближил И.И. отзад и му нанесъл удар в слепоочието, вследствие на който пострадалият паднал. Веднага след това обвиняемият уведомил управителя на фермата за случилото се, който съобщил за инцидента на телефон 112.

На местопроизшествието пристигнал полицейски служител и екип на спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на И.И.

Според изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза, на И.И. била причинена тежка черепно–мозъчна травма, вследствие на която той починал.

Предстои по делото да бъде насрочено разпоредително заседание от съда.