Води се разследване срещу мъж от гр. Дупница за държане на наркотични вещества

30 Ноември 2021 г.

Води се разследване срещу мъж от гр. Дупница за държане на наркотични вещества

Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение - Дупница протестира мярката за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 1 000 лева взета от съда спрямо 31-годишния В.К. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

На 17.11.2021 г. обвиняемият В.К., в обитавано от него жилище в гр. Дупница, незаконно държал високорискови наркотични вещества.

При условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване от апартамента и гаражното помещение. Намерени са били найлонови опаковки и пликчета с бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест част от него е реагирала на кокаин, а другата – на амфетамин.

В хода на разследването е установено, че В.К. е многократно осъждан за различни престъпления. Настоящото деяние той е извършил в рамките на изпитателния срок по условна присъда.

Предстои въззивната съдебна инстанция да се произнесе по внесения от прокуратурата протест срещу мярката за неотклонение на обвиняемия.