Обвиняем за нанасяне на побой в условията на домашно насилие е предаден на съд от Районна прокуратура - Благоевград

22 Октомври 2021 г.

Обвиняем за нанасяне на побой в условията на домашно насилие е предаден на съд от Районна прокуратура - Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК спрямо 29-годишния С.С., обвинен за извършено от него престъпление по чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

От 2015 г. обвиняемият С.С. живеел на съпружески начала със С.Д., с която имали дъщеря. Вследствие на постоянното насилие и тормоз, на които била подложена, жената го напуснала и заживяла в дома на родителите си.

Със съдебно решение родителските права върху детето им били предоставени на майката, като по отношение на бащата бил определен режим на лични контакти.

Упражняването на психическо и физическо насилие от страна на обвиняемия спрямо С.Д. продължило и след преустановяване на съвместното им съжителство. Пострадалата депозирала жалба до полицията за тормоза, на който била подложена от него, за отправяните от него по телефон заплахи за живота и здравето й.

На 20.05.2018г., при предаването на детето, между С.С. и С.Д. възникнал конфликт, при който мъжът й нанесъл няколко удара. Вследствие на подадената от пострадалата жалба до органите на реда обвиняемият бил предупреден и му било издадено полицейско разпореждане да не влиза в спор и саморазправа със С.Д.

Въпреки това обвиняемият продължил ежедневно да отправя спрямо жената обиди и заплахи, посещавал я на работното й място.

Около 12,30 ч. на 29.09.2020 г. я пресрещнал в района на паркинг в гр. Симитли и й нанесъл удар с юмрук в областта на лицето, с което й причинил кръвонасядане.

В Районна прокуратура – Благоевград е било образувано досъдебно производство, по което С.С. е бил привлечен в качеството на обвиняем за нанасяне на телесна повреда. Престъпното деяние е било извършено от него в условията на домашно насилие. Обидното и унизително отношение на обвиняемия спрямо пострадалата, от която той има дете, е било системно, а не инцидентна проява, като психически и физически тормоз е бил упражняван от него както по време на фактическото им съжителство, така и след преустановяването му.

Предстои делото да продължи в съда.