Осуетен е опит за наркотрафик на 6,5 кг марихуана в района на ГКПП Дунав мост 2

9 Август 2021 г.

Осуетен е опит за наркотрафик на 6,5 кг марихуана в района на ГКПП Дунав мост 2

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Вечерта на 07.08.2021 г., в района на ГКПП Видин - Дунав мост 2, митническите служители са отклонили за проверка товарен автомобил, пътуващ от Западна Европа за Турция и Иран. Било е установено, че превозваната стока – разплодни яйца, отговаря на представените документи. В багажа на водача и в естествените кухини на кабината, митническите служители са открили пакети, обвити в тиксо. Съдържащата се в тях зеленикаво-кафява листна маса е била тествана с полеви наркотест, като е реагирала на марихуана. Общото количество на наркотичното вещество е 6,5 кг, чиято стойност по предварителни данни възлиза на 26 000 лева.

Водачът на товарния камион – турският гражданин Н.Й., е бил привлечен към наказателна отговорност за наркотрафик. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение.