16 Юли 2021 г.

Обвиняем за кражба на кутия за дарения в гр. Козлодуй е предаден на съд

Сподели

Обвиняем за кражба на кутия за дарения в гр. Козлодуй е предаден на съд

Териториално отделение – Козлодуй при Районна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 21-годишния С.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

През 2020 г. приятели на пострадалия в автокатастрофа С.С. организирали дарителска кампания за набиране на средства за лечението му. За целта в различни търговски обекти в гр. Козлодуй били поставени кутии за дарения. Една от тях била в магазин на ул. „Стефан Караджа“ в града.

Около 6 ч. сутринта на 15.12.2020 г. обвиняемият С.В. чрез употреба на сила отворил плъзгащата се входна врата на търговския обект, повреждайки механизма й. Директно се насочил към кутията за дарения и я взел. На тръгване откраднал и цигари.

Вече навън обвиняемият разкъсал кутията за дарения и извадил от нея събраната за лечението на С.С. парична сума в размер на 1736,72 лева. С чуждите средства той заминал за гр. София, за да не бъде намерен от полицейските органи.

На следващия ден продавач в магазина констатирала липсата на кутията. В хода на разследването на инцидента са били иззети записи от монтираните в търговския обект камери за видеонаблюдение. Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан. Отнетата от него сума е била безспорно установена, с оглед наличие на съставен акт за касова наличност непосредствено преди кражбата.

Предстои делото срещу С.В., който е осъждан, да продължи в съда.