С постановление на прокурор е задържан извършител на грабеж над възрастен мъж в гр. Грамада

9 Юни 2021 г.

С постановление на прокурор е задържан извършител на грабеж над възрастен мъж в гр. Грамада

Наблюдаващият прокурор от Териториално отделение – Кула при Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 32-годишния Е.М. за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Досъдебното производство е било образувано след постъпил сигнал за нападение над 75-годишния Д.М.

Около 22 ч. на 06.06.2021 г., в района на къща на ул. „Мико Нинов“ в гр. Грамада, обвиняемият Е.М., в съучастие с непълнолетните Р.В. и М.С., отнели 10 бали ливадно сено от възрастния мъж. Тримата употребили сила спрямо него, удряйки го с ръце и крака по тялото.

Около полунощ извършителите се върнали на местопрестъплението и отново нанесли удари на пострадалия, като използвали и парче дърво. Те преровили къщата му, отнели 90 лева, мобилен телефон, мъжко яке, три ножа и ръчен часовник.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествието, разпознавания, претърсване и изземване. Вещите, предмет на престъплението, са установени и иззети.

Понастоящем Е.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.М. Той е криминално проявен и многократно осъждан.