Повдигнато е обвинение на лекар за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди в гр. Монтана

4 Юни 2021 г.

Повдигнато е обвинение на лекар за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди в гр. Монтана

Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.П. за извършено от нея престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Около 21 часа на 10.09.2020 г. Е.П. завела малолетния си син в болницата в гр. Монтана за преглед, поради подуване на рамото. Двамата били придружени от майката на жената – В.П.

На влизане в лечебното заведението Е.П. се представила и преди да е успяла да обясни причината за идването им дежурният лекар – обвиняемата Д.П., й отвърнала с груби думи. С остър тон й направила забележка за късния час и я попитала за личен лекар.

В.П. се опитала да я успокои, но Д.П. я хванала за ръката и я извила назад. Дъщерята на пострадалата извадила телефона си с намерение да заснеме сцената, но обвиняемата успяла да го вземе, ударила го в пода и започнала да скача върху него. След това скрила напълно унищожения апарат.

За инцидента бил подаден сигнал на телефон 112. На място пристигнали полицейските служители.

Срещу дежурния лекар е било образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

От извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалата В.П. е получила контузия на дясната раменна става, което нараняване и е причинило болка и страдание.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.