Гергана Кюркчийска е с годишно отличие „Прокурор на годината“

1 Юни 2021 г.

Гергана Кюркчийска е с годишно отличие „Прокурор на годината“

Годишното отличие „Прокурор на годината“ беше връчено на Гергана Кюркчийска от Териториално отделение - Оряхово при Районна прокуратура – Враца на тържествена церемония, организирана от Асоциацията на прокурорите в България (АПБ).

Номинацията й беше издигната за ръководство на съвместен българо-френски екип, разследващ организирана престъпна група за трафик на хора с 68 жертви. Предстои през м. септември 2021 г. прокурор Кюркчийска, заедно с колегата си от Специализирана прокуратура във Франция, да поддържа обвинителния акт в Специализирания наказателен съд в Нанси.

Председателят на АПБ Владимир Николов връчи на прокурор Кюркчийска грамота за високи постижения и утвърждаване международния авторитет на страната ни в борбата с трафика на хора и плакет.

Ежегодно Асоциацията на прокурорите в България удостоява с отличие „Прокурор на годината“. То се присъжда както персонално – на конкретен прокурор за професионални успехи, така и колективно - на група прокурори, постигнали високи резултати при екипно разследване по конкретни наказателни производства.