Десетокласник е предаден на съд от Районна прокуратура – Видин за хулиганство и причиняване на телесна повреда

28 Април 2021 г.

Десетокласник е предаден на съд от Районна прокуратура – Видин за хулиганство и причиняване на телесна повреда

Районна прокуратура – Видин предаде на съд 16-годишния В.И. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 325, ал.1 и по чл. 131, ал.1, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Вечерта на 12.10.2020 г. 58-годишния В.Г. се разхождал в центъра на гр. Видин. Преминавайки покрай пейка в района на сградата на съда, чул смях и обидни реплики по свой адрес от група младежи. Подминал ги без да реагира. Не след дълго усетил ритник в гърба си, залитнал и паднал. Ударът с крак бил нанесен от В.И., който веднага се върнал към компанията, която наблюдавала случващото се и се смеела.

Пострадалият се изправил, попитал за причината за това поведение, но не получил отговор. Продължавайки да върви по ул. „Градинска“, отново бил ударен от обвиняемия в гърба, вследствие на което паднал. Никой от компанията не се намесил, а едно от момичетата снимало действията на В.И. с мобилен телефон. Същата вечер заснетото било публикувано в интернет пространството.

Поведението на обвиняемия било дръзко и възмутително - без никаква причина, на обществено място и пред други хора той нанесъл удари на мъж, който с нищо не го провокирал. С действията си той го унизил и изразил явно неуважение към личността му.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че на пострадалия В.Г. била причинена контузия на дясната лакътна става с оток и хематом и охлузване на пръстите.

Разследването по случая е започнало след самосезирането на Районна прокуратура – Видин.

Предстои делото да продължи в съда.