Обвиняеми за хулиганство и побой над мъж в центъра на гр. Видин са предадени на съд

30 Ноември 2020 г.

Обвиняеми за хулиганство и побой над мъж в центъра на гр. Видин са предадени на съд.

Районна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.С., В.В.С., К.К. и В.В. за извършени от тях престъпления – хулиганство и причиняване на телесна повреда (по чл. 325, ал. 2, вр. ал. и по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК).

Около 11:20 ч. на 16.05.2020 г. В.С. излизал на разходка със семейството си. Пред жилищен блок на ул. „Цар Александър II“ той се засякъл с обвиняемите А.С., В.В.С., К.К. и В.В. Без видима причина, възникнал скандал между него и двамата от групата – В.В.С. и К.К. Ситуацията бързо ескалирала. А.С. и В.В. се приближили, като обградили В.С.

Предусещайки опасността от физически конфликт, мъжът се опитал да остави на тротоара едното от единадесетмесечните си деца, което държал в ръцете си. Тогава върху него се нахвърлили четиримата обвиняеми, които му нанесли удари с палки, бухалки, ръце и крака по тялото и главата. Докато нанасяли побоя на В.С., пред множество граждани, обвиняемите му отправили обидни изрази и заплахи. Викали му: „Ще изнасилим жена ти пред теб, ти ще гледаш и няма да можеш да направиш нищо!“, „Сега ще те убием!“, „Ще разбереш какво е да те бият цигани!“, „Ще изпратим хора от Австрия да те убият!“.

Не след дълго, на местопроизшествието пристигнали служители на МВР. Още същия ден обвиняемите били задържани.

В резултат на побоя на пострадалия В.С. била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в отоци в различни части на главата, кръвонасядания по главата и тялото, охлузвания, счупване на зъбната коронка.

Понастоящем обвиняемите са с наложени мерки за неотклонение „гаранция в пари“ в различен размер.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.