Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за хулиганство, извършено в търговски обект, част от голяма верига магазини за хранителни стоки

22 Март 2019 г.

От СРП е внесен обвинителен акт срещу Л. Н. от гр. Оряхово, област Враца, с който на лицето е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство).

На 14.11.2018 г. около 16:00ч. - 16:40 ч., в гр. София, бул. „Мадрид“, в магазин за хранителни стоки, Н. решил да вземе продукти, без да заплати тяхната равностойност. Действията му били наблюдавани от свидетели в магазина, които сигнализирали на служителите, охраняващи обекта. По време на проверката, извършена от последните, Н. започнал на висок глас да отправя нецензурни и обидни реплики към тях, както и към персонала на магазина. На място пристигнали полицейски служители на 05 РУ СДВР, които задържали обвиняемия. По време на транспортирането му до районното управление, Н. продължил да крещи, както и да рита седалките на служебния автомобил. По случая е образувано наказателно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Разследването е приключено с внасяне на обвинителен акт.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане.