Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт за хулиганство, след възникнал скандал в столичния парк „Христо Смирненски“

7 Март 2019 г.

От СРП е внесен обвинителен акт срещу М. Б. от гр. Самоков, с който на лицето е повдигнато обвинение за това, че на 14.07.2018г., около 11:00 часа в парк „Христо Смирненски“, в близост до ул. „Румен Войвода“, поради неуредени финансови взаимоотношения с М. Г., с която живеел на семейни начала, влязъл в конфликт с нея, като я сграбчил и започнал да я влачи към вътрешността на парка. В същото време обвиняемият нанесъл удари по тялото и главата на М. Г., при което тя започнала да вика за помощ. Свидетели на случката станали Л.Д. и И. Ч., които се обадили на тел. 112 и на местопроизшествието пристигнал полицейски патрул от 01 РУ-СДВР. При пристигането на полицаите, обвиняемият се опитал да избяга по ул. „Румен Войвода“, но след кратко преследване бил задържан от органите на реда, а по случая било образувано досъдебно производство за извършено хулиганство.

Описаното деяние съставлява престъпление по смисъла на чл. 325, ал. 1 от НК, като законът предвижда за него наказание „лишаване от свобода“ до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.