Мъж от с. Три кладенци, обл. Враца предаден на съд за даден подкуп на полицаи

9 Май 2018 г.

Окръжна  прокуратура – Враца е  повдигнала обвинение на В.И. за извършено от него престъпление

Окръжна  прокуратура – Враца е  повдигнала обвинение на В.И. за извършено от него престъпление по чл. 304а, вр.чл.304, ал.1, вр.чл.18, ал.1, пр.2 НК.

На 25.04.2018г. в гр. Враца, ж.к „Дъбника“, обвиняемият управлявал л.а. „Ауди", като в същото време използвал мобилен телефон. При  маневра - завой на ляво, същият  за малко не предизвикал ПТП/ с движещ се срещу него полицейски автомобил, извършващ обход на района/.

След спиране на автомобила служителите на реда се  представили на водача и  му поискали документи за проверка. Било му разяснено констатираното от тях нарушение на чл.104а  от ЗДвП- използване на мобилен телефон при управление на МПС. За това административно нарушение се съставя АУАН и съответно наказателно постановление. Предвидената от закона санкция е парична глоба и отнемане на контролен талон.

Обвиняемият попитал служителите на сектор „Охранителна полиция“ при РУ-Враца дали могат „да се оправят по някакъв начин, за да не му бъде съставян акт“. След като получил отрицателен отговор, обвиняемият И. се насочил към предна лява врата на служебния автомобил и през отворения прозорец хвърлил вътре три банкноти от по 20 лева, които паднали на предна лява седалка на колата. Обърнал се към  полицаите и казал: „ето да се почерпите и да не ми пишете нищо".

На В. И. били поставени белезници и уведомена дежурната част в РУ-Враца. На място била изпратена дежурна група и извършен оглед на местопроизшествие, с което действие било образувано досъдебно производство.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.