Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за хулиганство при шофиране, придружено с нанасяне на телесна повреда

2 Май 2018 г.

На 25.07.2017 г., около 19:40 часа, свидетелят С.  пътувал заедно със свидетелката Д. П. със служебна кола марка „Дачия“, модел „Логан“. След тунела за влизане в ж.к „Люлин“ в гр. София, свидетелят П. спрял шофирания от него автомобил в най-лявата лента на пътното платно, на 50 метра преди бензиностанция „ОМВ“, на червен сигнал на светофарната уредба. Докато изчаквали зелен сигнал, свидетелите П. и П. усетили удар от друго МПС, за което впоследствие разбрали, че било лек автомобил марка „Деу“, модел „Матис“, шофиран от обвиняемия Г.  С. Свидетелят П. и обвиняемият слезли от автомобилите си, за да видят щетите от удара. След като установили, че те не са големи, обвиняемият предложил да ги заплати на място, но свидетелят П. отказал и започнал да прави опити да се свърже с телефон 112, за да извика на място екип на полицията. След като първоначално не могъл да установи връзка, П. влязъл в автомобила си и заедно със съпругата си продължили опитите в тази посока. Подразнен от поведението на П., обвиняемият С. отишъл до автомобила му, като започнал да му отправя на висок глас заплашителни реплики. П. излязъл от колата си и тогава обвиняемият нанесъл няколко удара с ръка, свита в юмрук по главата на П. и в областта на лицето му. За да се защити, П. хванал ръцете на обвиняемия и го съборил на земята. Тогава към тях двамата се приближили обвиняемите Р. К.  и И. Т., които започнали да нанасят удари  с крака в областта на  главата и тялото на свидетеля П. Към тях дошли свидетелката П. и свидетелят В. С., които се опитали да преустановят действията на обвиняемите. След като последните престанали да нанасят удари, свидетелят П., заедно със съпругата си-свидетелката П., били транспортирани до УМБАЛСМ „Пирогов“ за преглед.

По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Г. С. е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 1 НК, а на И. Т. и Р. К. – за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК. (нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди). Разследването е приключено, като на 02.05.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу извършителите за описаните по-горе деяния.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.