Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство за причиненото ПТП с полицейски автомобил

30 Април 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

 На 28.04.2018 г., около 00.05 часа, в гр. София, водачът С. Н., при управление на лек автомобил марка „Ауди“, модел „А8“, движещ се по ул. „Околовръстен път“, с посока на движение от бул. „Симеоновско шосе“, към бул. „Климент Охридски“ (на около 250 метра след кръстовището с бул. „Симеоновско шосе“), участва в ПТП със спрелия пред него в пътното платно лек автомобил „Киа“, модел „Сийд“ – с включен светлинен сигнал с проблясваща синя светлина - управляван от М. К., като в резултат на това произшествие по непредпазливост са причинени телесни повреди на водача К. (сътресение на мозъка) и на пътника до него (сътресение на мозъка и контузия на гръден кош). Това деяние представлява извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 НК.

В хода на досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествие, като предстои да бъдат разпитани свидетели, както и да бъдат назначени и изготвени необходимите експертизи.