Двамата обвиняеми за убийството на 86-годишния Стефан Янев остават в ареста

6 Март 2018 г.

Днес, 06.03.2018 г., състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбите на защитниците на обвиняемите М. С. и С. В., с които бе поискано на двамата да бъдат определени мерки за неотклонение различни от „задържане под стража“

Днес, 06.03.2018 г., състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбите на защитниците на обвиняемите М. С. и С. В., с които бе поискано на двамата да бъдат определени мерки за неотклонение различни от „задържане под стража“.

В хода на образуваното досъдебно производство, под надзора на Софийска градска прокуратура,  те са привлечени за извършено в съучастие умишлено убийство, чрез  нанесени множество удари по главата и тялото на възрастния мъж с твърди предмети и механична асфикция.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, от чиито показания се установяват конфликтни отношения между обвиняемата и нейния баща, както и системно проявявана агресия към пострадалия, за което били уведомявани и органите на МВР. На 11.02.2018 г. /вероятната дата, на която е извършено престъплението/ от дома на Янев отново се чували неговите викове за помощ, както и крясъците на двамата обвиняеми. Трите им деца се намирали в съседната стая.

Пред съда обвиняемата М. В. изяви желание да се върне у дома си, за да свири на пиано и синтезатор и да се подготви за срещите си с деца, на които желае да преподава.

Софийски апелативен съд потвърди определението на СГС, с което и на двамата обвиняеми е определена най-тежката мярка за неотклонение.