Окръжна прокуратура – Монтана даде на съд младеж за изнасилване на доведената си сестра

11 Януари 2018 г.

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Радко Б. (на 22 години) за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 1, вр. ал. 1, т. 1,2 от Наказателния кодекс.

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Радко Б. (на 22 години) за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 1, вр. ал. 1, т. 1,2 от Наказателния кодекс.

През 2015 г. Радко Б. живеел с родителите си в къща гр. Лом, при скромни социално-битови условия. Семейството имало няколко деца, сред които и единадесетгодишната Р.В., която била доведена сестра на обвиняемия, с друг биологичен баща.

През април 2015 г. Радко Б. отишъл с каруца в покрайнините на града, за да коси трева. Взел и сестра си Р.В., за да го придружава.

Когато пристигнали в гробищния парк на кв. Момин брод Радко Б. посегнал сексуално на Р.В. Съборил я в каруцата и насилствено осъществил с момичето полов акт, въпреки нейното несъгласие и съпротива. Той я заплашил да не казва за случилото се, в противен случай щял да продължи и за в бъдеще да я насилва. Р.В. се уплашила от физически превъзхождащия я младеж и не била в състояние да преодолее и отблъсне агресивните му действия. Момичето затаило случилото се от страх и поради своята житейска и емоционална незрялост. Така случаят останал в тайна до края на м. септември 2015 г., когато майката на Р.В. забелязала промени в тялото на дъщеря си. При посещението на лекар било установено, че момичето е в напреднала бременност.

Радко Б. е бил привлечен като обвиняем за изнасилване на малолетно момиче.

През януари 2016 г. пострадалата родила дете. Извършената на досъдебното производство съдебно-медицинската експертиза по метода на ДНК профилиране категорично е установила, че обвиняемият е биологичен баща на новороденото.

Предстои насрочване на съдебно заседание по делото срещу Радко Б., който е осъждан за престъпления срещу собствеността и изтърпявал ефективни присъди за тях в Затвора в гр. Враца.