Под ръководството на Софийска градска прокуратура са задържани служители на ТД НАП София за подкуп

4 Декември 2017 г.

На 01.12.2017 г. под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са задържани двама служители на ТД НАП София за получаване на подкуп.

На 01.12.2017 г. под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са задържани двама служители на ТД НАП София за получаване на подкуп.

В сутрешните часове на същия ден в отдел "Противодействие на корупцията в администрацията" към сектор "Икономическа полиция на ГД "НП" е постъпил сигнал от собственик на автосервиз за поискан му подкуп от служителите на ТД НАП гр. София.

След незабавната реакция на полицейските служители, материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура (СГП) и е образувано досъдебно производство.

В хода му, в резултат на проведените процесуално-следствени действия, в късните следобедни часове на същия ден (01.12.2017 г.) двамата служители на ТД НАП гр. София са задържани непосредствено след получаване на сумата от 2000 лева.

При извършеното претърсване и изземване сумата е открита у едно от задържаните лица.

Първоначалните доказателства към момента сочат, че служителите на ТД НАП са поискали значително по-голяма сума от собственика на автосервиза, за да не съставят акт за установяване на административно нарушение в стопанисвания от него обект.

На 02.12.2017 г. двамата служители на ТД НАП са привлечени към наказателна отговорност и с постановление на СГП са задържани за срок до 72 часа с оглед осигуряване явяването им пред съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Разследването по случая продължава.