На съд за хулиганство по обвинителни актове на районните прокуратури в Благоевград и Враца

2 Юни 2017 г.

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд А.Ц. за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 вр. ал. 2, пр. 2, алт. 2 вр. ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, пр. 1 вр. ал. 1 от НК.

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд А.Ц. за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 вр. ал. 2, пр. 2, алт. 2 вр. ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, пр. 1 вр. ал. 1 от НК.

В неделния ден на 23.08.2015 г., на основна улица „Хаджи Димитър“ в Кюстендил, обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той нанесъл удари с ръце и крака по цялото тяло на пострадалия Б.Л., с които му причинил кръвонасядане и охлузване. През цялото време нападателят викал, обиждал, ругаел и го заплашвал с думи. Агресията на обвиняемия продължила около 20 минути, през които той поставил метален бокс върху ръката си и опитал многократно да нанесе удари с него, продължавайки да отправя словесни заплахи и закани за убийство по адрес на Б.Л.

Престъпното деяние е извършено в условията на повторност, след като А.Ц. е бил осъждан за подобно престъпление през 2009 г.

 

На подсъдимата скамейка за хулиганство се изправя и П.Д., който късно през нощта на 12.10.2016 г. в гр. Враца, на етажна площадка в блок на ул. „Кръстю Българията“, псувал и използвал цинични изрази по отношение на три лица. Без да се съобразява с правото на спокойствие на всички живущи в сградата, той на висок тон викал, че „ще им покаже кой е той“, „ще си прави каквото иска“, както и че „ще срине този вход“. Обвиняемият Д. ще носи наказателна отговорност и за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл.130, ал. 2 от НК за това, че по същото време нанесъл удари с юмрук в лицето и тялото на А. Б. В резултат на това жената била нанесена лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане на лицето и предмишница.

Обвинителният акт срещу П.Д. е внесен за разглеждане в съда от Районна прокуратура – Враца, като предстои насрочване на делото.