Осъдителна присъда, сключено споразумение и внесени в съда обвинителни актове за престъпления срещу транспорта, водени от Районните прокуратури в Кюстендил, Бяла Слатина и Враца

1 Юни 2017 г.

Районна прокуратура – Кюстендил постигна осъдителна присъда спрямо Виктория И. (на 21 години) от с. Слокощица, за извършеното от нея престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура – Кюстендил постигна осъдителна присъда спрямо Виктория И. (на 21 години) от с. Слокощица, за извършеното от нея престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 06.04.2017 г., при магазин „Фантастико“, в гр. Кюстендил е управлявала лек автомобил, след като употребила канабис и амфетамин. Наличието на наркотичното вещество в организма на водачката било установено с техническо средство.

Виктория И. е осъдена на „пробация“ за срок от шест месеца, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител.

Шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години е наказанието на Красимир О. от с. Бъркачево, обл. Враца, който на 04.11.2016 г. шофирал лек автомобил „БМВ” без шофьорска книжка. Престъплението било извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за такова деяние. Той се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Бяла Слатина, което съдът одобри.

Обвинителен акт срещу Първан С. за престъпление по чл. 343в, ал. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК внесе за разглеждане в съда Районна прокуратура – Враца. За времето от 06.02.2017 г. до 02.03.2017 г. в гр. Враца, също в едногодишния срок от наказването му по административен ред, той управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС.

Районна прокуратура – Кюстендил предаде на съд Иво Р. (на 27 години) за шофиране в нетрезво състояние. На 20.05.2017 г., по ул. „Цар Освободител“ пред стадион „Осогово“, той управлява лек автомобил „Опел“ с концентрация на алкохол в кръвта си - 1,23 на хиляда промила, установено по надлежния ред.