Образувано досъдебно производство за тежката катастрофа до Монтана

4 Май 2017 г.

Образувано досъдебно производство за тежката катастрофа до Монтана. На 03.05.2017 год. на тел. 112 е постъпило съобщение за възникнало ПТП. На  мястото незабавно пристигнали служители на РУ на  МВР-Монтана и дежурна оперативна група, която извършила оглед на местопроизшествието

На 03.05.2017 год. на тел. 112 е постъпило съобщение за възникнало ПТП. На  мястото незабавно пристигнали служители на РУ на  МВР-Монтана и дежурна оперативна група, която извършила оглед на местопроизшествието.

Установено е, че  около 19.30 часа на главен път Е 79 –  82-ри километър,  в землището на  с. Смоляновци,  Серкан  Ч. -  гражданин на  Р Турция,   при управление на товарен автомобил - седлови влекач марка  „DAF“ и прикачено към него ремарке, загубил управление над автомобила. Поради мократа настилка, ремаркето се поднесло, навлязло в насрещната лява лента  на пътното платно и ударило насрещно движещия се автобус марка „Мерцедес“ с водач К. Р. от гр. Монтана, изпълняващ редовна автобусна линия гр. София - гр. Белоградчик.

Вследствие на удара автобусът напуснал пътното платно и се преобърнал в дере. На място загинала пътуващата в автобуса  И. К. от гр. Белоградчик.

Транспортирани и настанени за лечение в МБАЛ – Монтана, без опасност за живота, са 11 от пострадалите лица.

Останалите  петима пътници от автобуса, с получени леки наранявания и охлузвания, са прегледани и освободени.

Образувано е  досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура - гр.Монтана.

Турският гражданин Серкан Ч. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 343, ал.4 от Наказателния кодекс – за причинена смърт на едно лице и телесна повреда на повече лица, вследствие на ПТП. Обвиняемият е задържан за 72 часа.

Утре, 05.05.2017 г., ще бъде изготвено искане за постоянното му задържане.