Престъпления срещу транспорта по дела, водени от прокуратурите във Враца, Мездра, Благоевград и Радомир

4 Април 2017 г.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Враца Т. Лалов от гр. София е изправен на подсъдимата скамейка за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „б“, пр. 1 от НК.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Враца Т. Лалов от гр. София е изправен на подсъдимата скамейка за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „б“, пр. 1 от НК. На 29.08.2016 г., на главен път Е-79 на разклона за с. Ребърково (общ. Мездра), при управление на товарен автомобил “Скания R-124“, той превишил скоростта за движение като шофирал с 77 км./ч. при максимално допустима 50 км./ч., и при условията на независимо съпричинителство с един от пострадалите и по непредпазливост причинил смъртта на две лица.

Окръжна прокуратура - Враца предаде на съд и К. Събев за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 1, б „б“, пр. 1 вр. ал. 1, б „в“, пр. 1 вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. На 01.03.2016 г. в гр. Мизия, при управление на товарен автомобил „Ивеко Дейли“, той нарушил правилата за движение, като при наличие на ограничение на скоростта от 50 км/ч. се движел със скорост 102,2 км/ч. и по непредпазливост причинил смъртта на едно лице. Деянието било извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 0.96 %, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест Дрегер.

Районна прокуратура – Мездра сключи споразумение със защитата на А. Найденов, който се призна за виновен в това, че сутринта на 29.03.2017 г., в близост до бензиностанция в гр. Мездра, управлявал лек автомобил „Мазда“ без съответно свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването по административен ред. На Найденов е наложено наказание от три месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Благоевград на подсъдимата скамейка е изправен И. Ингилизов за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „Б“, пр. 2 вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс.

На 15.08.2016 г. около 14:30 часа в гр. Благоевград, при управление на лек автомобил „Опел Вектра“ по ул. „Славянска“, обвиняемият нарушил правилата за движение по пътищата. При извършване на маневрата „завой в обратна посока“ от крайно дясно положение на пътя, не пропуснал попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства, включително и движещия се от лявата му страна мотоциклет марка „Ямаха“. Вследствие на извършените нарушения, той предизвикал сблъсък между двете превозни средства. При пътнотранспортното произшествие пострадал неправоспособния водач на мотоциклета, на когото била причинена средна телесна повреда, довела до трайно затрудняване в движението на долните крайници за период около една година.

Районна прокуратура – Радомир сключи споразумения с четирима обвиняеми, управлявали моторно-превозни средства след употреба на алкохол (престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК), които съдът одобри. На всички са наложени наказания от четири месеца „Лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок и лишаване от право да управляват МПС за период от пет до шест месеца.