Ефективни наказания за престъпления по транспорта по дела, водени от Районните прокуратури в Мездра и Брезник

21 Ноември 2016 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът определи наказание от единадесет месеца затвор за Г. М. за извършено от него престъпление по транспорта – чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от десет месеца получи В.Н. извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

Съдът одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Брезник и подсъдимия С.С. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът определи наказание от единадесет месеца затвор за Г. М. за извършено от него престъпление по транспорта – чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс. На 10.06.2016 г. около 23:30 ч. в гр. Мездра подсъдимият управлявал лек автомобил „Мазда“ без шофьорска книжка. Той се движел с изгасени светлини, когато бил спрян за проверка от служителите на РУ по време на специализирана полицейска операция. Било установено, че той е неправоспособен водач с наложени наказания по административен ред.

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от десет месеца получи В.Н. извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК. Той се призна за виновен в това, че на 10.08.2016 г. около 20:15 ч. в гр. Роман управлявал лек автомобил марка „Рено“ без съответно свидетелство за управление на МПС. Деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен път за същото деяние. В.Н. сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Мездра, което съдът одобри. Наложеното му наказание той ще изтърпява в затвор при първоначален „строг“ режим.

Съдът одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Брезник и подсъдимия С.С. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК. На 07.06.2016 г., въпреки наложената забрана да шофира, на третокласен път между с. Извор и с. Режанци, той управлявал автомобил „Фолксваген“ след употреба на алкохол, установено по надлежния ред. Подсъдимият ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца в затвор и за една година ще бъде с отнето право да управлява МПС.