25 Октомври 2016 г.

Окръжна прокуратура - Благоевград предотврати контрабанда на голямо количество кокаин

Сподели

Окръжната прокуратура в Благоевград образува досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество в особено големи размери.

Окръжната прокуратура в Благоевград образува досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество в особено големи размери.

На 24.10.2016 г., около 19.50 ч. на ГКПП – Кулата на трасе „Входящи автомобили“ от Република Гърция пристигнал товарен автомобил марка „ДАФ“. Камионът бил спрян за проверка при преминаване на границата, като по документи автомобилът превозвал фитнес уреди.

Граничните власти, съвместно със служители от Агенция „Митници“, установили в камиона изградени два тайника, в които били открити пакети с бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин. Общото тегло на намереното наркотично вещество е 26 кг., чиято стойност се оценява на около 5 млн. лв.

36-годишен шофьор на товарния автомобил е задържан за 24 часа по Закона на МВР. Предстои привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 4 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс (контрабанда на наркотично вещество в особено големи размери, като случаят е особено тежък) и задържането му за срок до 72 часа. ОП – Благоевград ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо шофьора, превозвал голямо количество кокаин.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Благоевград.