Дела срещу чужди граждани за незаконно преминаване на границата на страната

10 Септември 2016 г.

Районна прокуратура – Сливница образува незабавни производства и внесе за разглеждане в съда обвинителни актове срещу гражданки на Ирак за извършени от тях престъпления по чл. 279, ал. 1, пр. 2 вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура – Сливница образува незабавни производства и внесе за разглеждане в съда обвинителни актове срещу гражданки на Ирак за извършени от тях престъпления по чл. 279, ал. 1, пр. 2 вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Трите иракчанки направили опит да излязат през границата на страната ни без разрешението на граничните власти.

Чужденките се признаха за виновни и сключиха споразумения с прокурор в РП-Сливница, които съдът одобри. Наложеното им наказание е по четири месеца „лишаване от свобода“ за всяка с изпитателен срок от три години и глоби в размер на по 150 лева.

 

Междувременно по искане на прокуратурата в Сливница в ареста остават трима граждани на Ирак, които на 01.09.2016 г. направили опит да излязат през границата на страната ни с Република Сърбия без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места. Деянията им останали недовършени поради намеса на българските гранични власти.

 

Наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за срок от три години, получи турски гражданин М. Текин след сключено споразумение с РП – Сливница за престъпление по чл. 280, ал.2, т. 3 и т. 4, пр. 1 вр. ал. 1, пр. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от НК. На 26.08.2016 г. подсъдимият опитал незаконно да преведе през границата на страната ни със Сърбия своята сънародничка без разрешение на надлежните органи на властта, като използвал лек автомобил BMW с френска регистрация. Неговото деяние също било осуетено от граничните полицаи.