Прокуратурата в Елин Пелин задържа мъж за незаконно подпомагане на афганистански граждани

26 Август 2016 г.

Районна прокуратура - Елин Пелин привлече като обвиняем В.И. (на 23 години), който на 22.08.2016 г. на АМ „Тракия”, с цел да набави за себе си имотна облага, подпомогнал единадесет чужденци с афганистанско гражданство незаконно да пребивават и преминават в страната.

Районна прокуратура - Елин Пелин привлече като обвиняем В.И. (на 23 години), който на 22.08.2016 г. на АМ „Тракия”, с цел да набави за себе си имотна облага, подпомогнал единадесет чужденци с афганистанско гражданство незаконно да пребивават и преминават в страната. Деянието е извършено чрез използване на лек автомобил „Рено Еспейс”, като две от превозваните от обвиняемия лица не са навършили 16-годишна възраст.

С постановление на прокурор от РП-Елин Пелин В.И. е задържан за 72 часа с оглед осигуряване явяването му пред съда за разглеждане на мярката му за неотклонение.

 

Междувременно наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 150 лева получи Саад Халед, кюрд с иракско гражданство, за незаконно излизане през границата на страната (престъпление по чл. 279, ал. 1 пр. 2 вр. чл. 18, ал. 1 пр. 1 от НК). Той сключи споразумение с Районна прокуратура – Сливница, което беше одобрено от съда.