Районна прокуратура – Ихтиман ръководи разследване за извършен опит за грабеж, придружен с побой и заплашване, над актьора Николай Николов

4 Август 2016 г.

Под наблюдението на Районна прокуратура - Ихтиман се води разследване в РУ-МВР-Ихтиман срещу Стоян Боджов за извършен от него опит за грабеж с употреба на сила.

Под наблюдението на Районна прокуратура - Ихтиман се води разследване в РУ-МВР-Ихтиман срещу Стоян Боджов за извършен от него опит за грабеж с употреба на сила.

На 22.07.2016 г. около 23.40 ч. в района на железопътна гара Вакарел Боджов направил опит да отнеме мобилен телефонен апарат от владението на Митко Демирев от гр. София с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила и заплашване. Той дърпал пострадалия за ръката и му отправял заплахи, че ще го пребие. Същият нападнал и нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници на Николай Николаев, дошъл на местопроизшествието след обаждането на Демирев за помощ.

Разследването на случая започна на 26.07.2016г. с разпит на свидетеля Росен Зашев, приятел на Николай Николаев, от когото след нападението същият е потърсил помощ.

Разпитан е и пострадалият Николаев, който представил копие на съдебно-медицинско удостоверение, според чието заключение пострадалият е получил счупване на най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка и порезна рана на възглавничката на палеца на лявата ръка. Установените увреждания представляват лека телесна повреда, тъй като са причинили на пострадалия временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

От свидетелските показания на служител на гара Вакарел е установено, че извършителят на нападението е Стоян Боджов от същото село. Той е осъждан за кражби през 2006 г. и 2012 г. с наложени наказания „пробация“ и „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено.

Разследването на случая продължава. Назначена е съдебно-медицинска експертиза по отношение на пострадалия Николаев. След нейното изготвяне ще се прецени правната квалификация на престъплението и ще бъдат предприети действия по привличането на Боджов към наказателна отговорност.