СГП изправя пред съда рецидивист за грабеж, придружен с насилие над жена

21 Юли 2016 г.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу А. Хаджиев за грабеж и отнемане на чуждо моторно превозно средство, придружено с насилие и извършено в опасен рецидив.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу А. Хаджиев за грабеж и отнемане на чуждо моторно превозно средство, придружено с насилие и извършено в опасен рецидив.

Обвиняемият бил пуснат в отпуск като награда от Затворническото общежитие  „Кремиковци” на 08.07.2015 г. за 12 часа. На тази дата в 07.00 ч. той напуснал сградата и се отправил към София. Привечер, когато трябвало вече да се прибира, посетил столичен МОЛ, където слязъл на ниво -2. По същото време и пострадалата жена се намирала на това ниво в автомобила си – „Мазда”, модел „Трибют”. Тя търсела място, където да паркира и след това да пазарува. Хаджиев видял жената, насочил се към нея, отворил предната лява врата и започнал да нанася удари с юмруци в областта на главата й. В същото притискали главата й към скоростния лост. С цел да не привлече вниманието на намиращите се в близост посетители, затискал устата на пострадалата.

Продължавайки да й нанася удари по главата, обвиняемият крещял „Дай портфейла, къде е портфейлът”. След това успял да го вземе. В него имало сума от 200 лева, както и лични документи на пострадалата. В това време обаче към автомобила се приближила жена, за кратко Хаджиев преустановил ударите и така потърпевшата напуснала автомобила. Излязла извън автомобила и тогава успяла добре да огледа нападателя си. Впоследствие при разследването, тя категорично посочва Хаджиев като извършител на деянието.

После пострадалата побягнала, влязла във вход в МОЛ-а и потърсила помощ. Обвиняемият пък се качил в автомобила й и потеглил към затворническото общежитие в Кремиковци, където като пристигнал го изоставил. Към полунощ полицаи го открили.

Хаджиев е осъждан три пъти от 2012 г. насам. В момента се намира в затвора – гр. Бобов дол, където излежава присъда.