СГП предаде на съд мъж за разпространение на наркотици на стойност около 8 500 лв.

22 Юни 2016 г.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Т. Григоров за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр.1, пр. 4 чл. 26, ал.1 от НК.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Т. Григоров за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр.1, пр. 4 чл. 26, ал.1 от НК. Обвиняемият обичайно ги държал в лекия си автомобил, както и в жилището си, което се намира на бул. „Константин Величков“, №165. През февруари 2016 г. при полицейска акция в автомобила му, както и в апартамента, били намерени 60 броя наркотични вещества – коноп и хашиш, на стойност около 8 500 лв.

Григоров е осъществил две деяния на престъплението, като е държал наркотиците в автомобила си и жилището, а те са извършени през непродължителен период от време при една и съща обстановка. Той е съзнавал, че държи опасните високорискови наркотични вещества и че няма разрешение за това, както и че ги държи с цел разпространение. Тези вещества са на значителна стойност, разпределени са били на дози и са от различен вид.

Григоров е осъждан от Районен съд-София. В момента се намира в затвора в София.

Предстои насрочване на делото в СГС.