Районна прокуратура – Петрич сключи споразумения със седемнадесет чужди граждани за незаконно преминаване през границата на България

30 Май 2016 г.

Районна прокуратура – Петрич внесе за одобрение в съда сключените споразумения със защитниците на седемнадесет пълнолетни чужди граждани за извършени от тях престъпления по чл. 279 от Наказателния кодекс – преминаване през границата на Република България без разрешение на надлежните органи на властта.

Районна прокуратура – Петрич внесе за одобрение в съда сключените споразумения със защитниците на седемнадесет пълнолетни чужди граждани за извършени от тях престъпления по чл. 279 от Наказателния кодекс – преминаване през границата на Република България без разрешение на надлежните органи на властта. По силата на сключените споразумения, 14 обвинени лица са се съгласили да им бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години. 3 от обвинените лица ще изтърпят 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение също е отложено за изпитателен срок от три години. С всички 17 чужди граждани прокуратурата се е споразумяла да им бъде наложено и наказание глоба в размер на по 100 лева.

В ранните часове на 28.05.2016 г. наряди на граничния полицейски участък в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич локализирали и задържали 34 чужди граждани от Ирак и Сирия. Чужденците незаконно преминали зелената граница на страната ни в района на село Кулата. Сред установените нарушители имало 13 малолетни деца и 4 непълнолетни.

Очаква се днес съдът да се произнесе по споразуменията.