Задържаха под стража трима мъже, привлечени като обвиняеми за отвличане в Сливен

4 Април 2016 г.

     По искане на  Окръжна прокуратура-Сливен, Съдът задържа под стража Георги Стoйков, Филип Митев и Иван Радев. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на  02.04.2016г. в гр. Сливен, в съучастие като съизвършители,  отвлекли мъж, като деецът е бил въоръжен и деянието е извършено от повече от две лица.

    На Стойков и Радев е повдигнато обвинение  за престъпление по чл. 142, ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1 от НК, а спрямо Радев е повдигнато и предявено обвинение по чл.142, ал.3, т.1, предл.2, вр. ал.2, т.1 и т.2, вр. ал.1 от НК.

     Според прокурора, от събраните до този момент доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили  престъплението, в което са обвинени. Спрямо Кръстев (осъждан за кражби) и Стойков (осъждан за причиняване на две телесни повреди) е повдигнато обвинение за престъпление, по което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години до 15 години. Обвиняемият Радев (15 осъждания за кражби, грабежи, обсебване, държане на наркотици, прокарване в обръщение на неистински парични знаци и квалифицирана телесна повреда, излязъл от затвора през 2015г.) е извършил деянието в условията на „опасен рецидив“. За него е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 10 години до 20 години или „Доживотен затвор“, както и конфискация на част или цялото имущество на обвиняемия. Според представителят на държавното обвинение,  налице е и предпоставка обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление.

     Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража тримата обвиняеми.

     Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.