Задържаха под стража Юрий Василев, който е  обвинен в извършване на грабеж срещу таксиметров шофьор в Бургас

       По внесено от Окръжна прокуратура-Бургас искане, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Юрий Василев. Той е обвинени за това, че на 15.02.2016г. около 18,30ч., в гр.Бургас, в кв.„Победа“ отнел чужди движими вещи - сумата от 134.00 лева от владението на таксиметров шофьор с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване. Грабежът е извършен в условията на „опасен рецидив“- престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр.чл.198, ал.1, вр.чл.29, ал.1, б.“а“ и б ”б”, от НК.

      Прокурорът бе категоричен, че от събраните доказателства е налице обосновано предположение, че Василев е извършител на престъпното деяние. Той мотивира искането си 24-годишният бургазлия да бъде задържан под стажа с факта, че той е осъждан многократно (11 пъти за престъпления срещу собствеността), което предпоставя възможността да се укрие или да извърши ново престъпление.

    Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и определи  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Василев.

     Определението на Окръжен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.