ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

          

           Окончателно: Осъдиха на три години „лишаване от свобода“ мъж, който произвеждал наркотични вещества с цел разпространението им

        Върховният касационен съд потвърди Решение на Апелативен съд- Бургас, с което е потвърдена  осъдителна присъда на Окръжен съд-Ямбол и определи окончателно наказание  от 3 години „лишаване от свобода“ на Костадин Ганев. Той е осъден за това, че от 05.12.2014г. до 06.12.2014г. включително, в условията на продължавано престъпление, в обитавано от него жилище, намиращо се в гр.Ямбол, без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество метамфетамин, като разпространил част от него на други хора – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1, 4 и 5, вр. чл.26, ал.1 и чл.58а, ал.1 от НК.

       Със същата присъда Ганев е признат за виновен и в това, че на горепосоченото място и време, без надлежно разрешително  е държал прекурсор, с цел производство и разпространение на метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1 и чл 58а, ал.1от НК.

       Както и затова, че по същото време  и на същото място 39-годишният мъж е държал високорисково наркотично вещество ( марихуана) – престъпление по чл.354а,ал.3, предл.2, т.1, предл.1 и чл.58а, ал.1от НК.

       Ганев ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален „строг“ режим в затвор.

       С присъдата на Ганев е наложена глоба в размер на 20 000лв.

       Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

  

                                                      Пресцентър при Апелативна прокуратура -               

                                                                              Бургас