П Р Е С С Ъ О Б Щ Е Н И Е

            Повдигнаха обвинение на един от извършителите на побоя над журналиста от Поморие Стоян Тончев

             30- годишният помориец Мартин Петров Душев е задържаният за побоя, нанесен над журналиста Стоян Тончев, съобщи на извънреден брифинг днес Административният ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас - г-н Любомир Петров.

Задържаният е с криминално минало, осъждан за кражба и грабеж, извършени през 2004г. и 2005 година. Повдиганото му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, като съществуват и три утежняващи квалификацията признака : наличие на хулигански подбуди, нанасяне на побой по мъчителен за потърпевшия начин, като деянието  е било извършено с особена жестокост. Според закона, максималното наказание за подобно криминално посегателство е до 10 години лишаване от свобода.  Предстои Прокуратурата да поиска вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

Според прокурор Петров до задържането на Мартин Душев се е стигнало в резултат на заключението на назначената ДНК-експертиза. Експертизата е назначена по иззети следи от палката, с която е извършен побоя. Все още продължават активните процесуално-следствени действия по установяване на самоличността и на други лица, имащи отношение към престъплението. 

 

 

                                                      Пресцентър при Апелативна прокуратура -              

                                                                              Бургас