Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на З.М., обвинен противозаконно пречене на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред

20 Юни 2024 г.

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на З.М. Той е обвинен за това, че противозаконно е попречил на орган на власт - полицейски служители, осъществявали патрулна дейност, да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението по пътищата. Престъплението е осъществено на 15.06.2024 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.270, ал.1 от НК.

Установено е, че при управление на моторно превозно средство обвиняемият не е спрял на постоянно подаваната му звукова и светлинна сигнализация за спиране, посредством полицейски патрулен автомобил. З.М. е целял да избегне полицейска проверка, увеличавайки скоростта на управлявания от него автомобил и предприемайки резки маневри в междублокови улици, пречейки на полицейския автомобил да го изпревари и да го накара принудително да спре.

Районен съд - Бургас е насрочил заседанието си за 20.06.2024 година от 15.00 часа.