Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в сградата на Кметството на град Шивачево

28 Май 2024 г.

Районна прокуратура - Сливен ръководи разследването на грабеж, извършен в кметството на град Шивачево, обл.Сливен. Престъплението е осъществено на 28.05.2024 година. То е квалифицирано по чл.198, ал.3, вр. ал.1 от НК,  тъй като извършителите са употребили заплаха към охранител, с цел да запазят владението върху откраднатото.

Към настоящия момент е установено, че извършителите са проникнали в сградата на кметството около 03.00  часа. От две отделни каси са отнети сумите от 423 лева и 811 лева. На място се е отзовал охранител от частно търговско дружество. След като са го видели маскираните извършители произвели изстрели и избягали от местопрестъплението.

При извършения оглед на местопроизшествието  са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени. Отзовалият се на мястото охранител е разпитан.

Служителите на ОД на МВР - Сливен продължават оперативно-издирвателните мероприятия, с цел установяване и задържане на лицата, осъществили грабежа.