ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

        

         Оставиха в ареста подбудител за пренасяне на над 15 килограма хероин през границата ни с Турция

        55-годишният Камен Калнидолски, който е привлечен като обвиняем за подбуждане на друго лице към пренасяне през границата на страната на 15, 794 кг. хероин (престъпление по чл.242, ал.4, вр. с ал.2 вр. с чл.20, ал.3 от НК), остава в ареста. 

       По време на съдебното заседание бе разгледана жалба подадена от Калнидолски, който поиска от съда мярката му за неотклонение „задържане под стража“ да бъде изменена. Представителят на държавното обвинение определи жалбата като неоснователна. Прокурорът акцентира върху високата степен на обществена опасност на деянието за извършването на което Калнидолски е привлечен като обвиняем, както и на възможността  кюстендилецът да се укрие или да извърши друго престъпление, ако мярката му за неотклонение бъде изменена.

       Апелативен съд –Бургас отхвърли жалбата на Калнидолски и потвърди определената мярка за неотклонение „задържане под стража“.

       Калнидолски е подбудил Я.Н. да пренесе високорисковото наркотично вещество от Турция към България. Той е бил задържан от митническите служители на ГКПП-Лесово на 10.11.2015г., в управлявания от него лек автомобил. Именно там е бил открит и хероинът.  

        В резултат от проведените следствени действия и разпит на свидетели, е задържан Калнидолски.

       Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно. 

 

                                                Пресцентър при Апелативна прокуратура -              

                                                                              Бургас