Прокурори от Апелативен район-Бургас продължиха традицията, провеждайки серия от лекции пред студенти от Бургаски свободен университет

24 Ноември 2023 г.

Прокурори от Апелативен район-Бургас проведоха пореден лекционен курс пред студенти от специалността „Право“ в Бургаски свободен университет. Това е трети последователен семестър, в който магистратите предоставят възможност на бъдещите юристи да черпят опит от техните знания. И през настоящия семестър студентите сами избраха темите, по които желаят да трупат нови знания, като те бяха предварително съгласувани с учебната им програма. Сред тях бяха престъпленията по служба, пътнотранспортните престъпления и нарушения, престъпленията против политическите права на гражданите, както и престъпленията, свързани с наркотици.

Лектори бяха прокурорите Йовита Григорова – зам.-административен ръководител и говорител на Апелативна прокуратура-Бургас, Дойчин Дойчев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол, Керка Дюлгерска – зам.-административен ръководител на Районна прокуратура-Бургас и Екатерина Драчева –мл.прокурор от Районна прокуратура-Бургас. 

Лекционният курс, който се проведе през месеците октомври и ноември на 2023 година, премина при значителен интерес. На лекциите присъстваха десетки бъдещи юристи от първи до пети курс.

Постигнатите отлични резултати в станалото вече традиционно взаимодействие между прокуратура и университета се дължат и на активната подкрепа и участие на проф.д.н. Мария Нейкова – декан на ЦЮН на БСУ и доцент Славка Димитрова – зам.-декан на ЦЮН.