ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

 

Потвърдиха изпълнението на Европейска заповед за арест на турски гражданин, пренесъл голямо количество наркотици в Италия

 

 

            Бургаският Апелативен съд потвърди изпълнението на Европейска заповед за арест на турския гражданин Хасан Гюрлейен.  Той е издирван от Държавната прокуратура на Италия за пренос на голямо количество хероин- 29,5 кг. и контрабанда на територията на страната.

            Хасан Гюрлейен  е извършил деянията, за които е издирван на 29-ти май 1992-ра. Италианският съд е присъдил на турския гражданин наказание от 15 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 51 645 евро. Решението на съда в италианския град Триест датира от 16.06.1994г. Европейската заповед за арест е издадена на 25.06.1994г.

            Хасан Гюрлейен е задържан от българските гранични власти на ГКПП Малко Търново. Той е искал да влезе на българска територия на път за Румъния.

             Апелативен съд- Бургас е потвърдил и мярката за неотклонение на 64-годишния турски гражданин, който ще остане задържан под стража до фактическото му предаване на италианските власти.                                                         

                                                       

                                                    Пресцентър -Апелативна прокуратура -              

                                                                                                   Бургас