За извършеното убийство на Иван Попов в град Поморие на 15.11.2015г., в качеството на обвиняем е привлечено лицето Димитър Георгиев Димитров. Той е задържан за срок от 72 часа, с оглед внасяне от Окръжна прокуратура Бургас до Окръжен съд Бургас на искане за определяне на  постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

        Димитров е на 34 години от Поморие.

        От извършените до момента  процесуални действия по разследването, а именно -  разпити на свидетели-очевидци пред съдия, може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил деянието самостоятелно  и без съучастие на други лица. Това каза по време на брифинг с участие на медиите Административният ръководител на Апелативна прокуратура –Бургас –прокурор Любомир Петров. Освен него с медиите се срещнаха прокурор Калина Чапкънова – Ръководител на Окръжна прокуратура –Бургас, наблюдаващият прокурор по случая –Андрей Червеняков, както и Директорът на ОД на МВР-Бургас-старши комисар Калоян Калоянов.

         Установено е, че в тялото на Попов са открити 9  входни рани, причинени от огнестрелно оръжие, което към момента се издирва, съобщи старши комисар Калоянов.  По думите му изстрелите са причинени от близко разстояние. 

          Калоянов съобщи още, че Димитров е задържан часове след деянието във фамилната му къща, намираща се в град Поморие.

          Наблюдаващият случая прокурор Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура –Бургас  съобщи, че вероятният мотив за престъплението е скорошен спор между двамата. Червеняков определи извършеното престъпление, като тежко умишлено, извършено със средство опасно за живота на мнозина.

          Ръководителят на Окръжна прокуратура –Бургас –прокурор Калина Чапкънова разкри, че Димитров е осъждан за причиняване на тежка телесна повреда и хулиганство през 2008-ма година.

          Припомняме, че Иван Попов бе убит на 15.11.2015г. пред заведение „ОМАР“ в Поморие. Убийството е извършено след 19.00 часа.    

 

                                                Пресцентър -Апелативна прокуратура -              

                                                                                                     Бургас